مقالات

پنج ویژگی برنامه ریزی درسی
 

پنج ویژگی برنامه ریزی درسی

در این مقاله سعی داریم تا به بررسی 5 ویژگی برنامه ریزی درسی در مشاور تحصیلی بپردازیم
چهارشنبه، 11 آبان 1401 | Article Rating

شخصی بودن برنامه درسی

بر اساس ظرفیت شما باشد

انعطاف پذیری

ایستگاه مرور

هدف گذاری

شخصی بودن برنامه درسی

شخصی بودن برنامه درسی، یعنی برنامه درسی نوشته شده دقیقاً ویژه شما نوشته شود و بر اساس زمانبندی روزانه شما باشد.

 گاهی برخی برنامه های درسی روزانه داوطلبان را می بینم که بدون توجه به نیاز های روزانه یک دانش آموز نوشته شده است و دانش آموز قادر نخواهد بود برنامه را اجرا نماید، اغلب اینگونه برنامه ها برای گروهی از داوطلبان نوشته شده است و فقط حجم می باشد.

 برنامه حجمی برنامه ای است که در آن نام درس و مبحثی که باید مطالعه کنید نوشته شده و ساعت مطالعه دروس قید نشده است.

پس، از این به بعد به برنامه شخصی سازی شده بگویید، که آن برنامه هم حجمی باشد هم ساعتی، واضح تر بگویم یعنی در برنامه شما هم ساعت مطالعه دروس قید شده باشد و هم حجم مطالبی که باید مطالعه کنید، این برنامه دقیقا بر اساس نیازهای فردی شما نوشته شده و می توانید به آن یک برنامه شخصی سازی شده بگویید.

براساس ظرفیت شما باشد

پیش از نوشته شدن برنامه 1 هفته (حداقل) ساعت های مطالعه خودتان را یادداشت کنید. روزانه چند ساعت مطالعه می کنید؟

 این عدد ظرفیت توانایی فعلی شماست.

 فرض کنید مجموعه کل هفته شما ۲۱ ساعت شده است، پس ظرفیت و توانایی شما به صورت میانگین روزی 3 ساعت می باشد،  حال بر اساس ظرفیت و توانایی خودتان (روزی 3 ساعت) برنامه ریزی کنید .

بسیاری از داوطلبان کنکور برنامه درسی خود را بر اساس آرزوها و اهداف بلندمدت خود می‌نویسند و اصلاً به اینکه توانایی فعلی و بالفعل آنها چند ساعت می باشد هیچ توجهی نمی کند،  نتیجه بسیارواضح است، برنامه درسی که نوشته اند اجرا نخواهد شد.

نیاز به مشاوره تحصیلی دارید؟

انعطاف پذیری

هیچ انسانی در دنیا نمی توانید پیدا کنید که تمام ساعت ها و برنامه های کاری او بر اساس برنامه دقیق اجرا شود، حال که ما در ایران در معرض انواع اتفاقات ناگهانی ممکن است برنامه های درسی و کاری، دچار تغییرات شود.

 اگر در برنامه درسی شما ایستگاه های جبرانی وجود نداشته باشد در اثر رویدادهای ناگهانی روزانه، کل برنامه درسی شما دچار تغییر خواهد شد و قابلیت اجرایی نخواهد داشت.

ایستگاه های جبرانی به شما کمک می کند تا اگر جایی از برنامه شما در اثر اتفاقات روزانه اجرا نشد به راحتی  ادامه برنامه روزانه خود را اجرا کرده و زنگ عقب افتاده را در ایستگاه های جبرانی جبران نمایید.

ایستگاه مرور

در جلسات مشاوره زمانی که با دانش آموزان صحبت می‌کنم در پاسخ من که آیا فلان مبحث را تست زدی؟ پاسخ می‌دهند که بله کل کتاب را درآن مبحث تست زده ام، در اکثر مواقع زمانی که از همان تست های کتاب از آنها آزمون میگیرم قادر نخواهند بود مجددا پاسخ بدهند

 این دانش آموزان با تعجب می گویند ما پس از اینکه این تست ها را در  منزل نتوانستیم پاسخ دهیم، رفتیم و مطالعه کردیم، چرا نمی توانیم الان پاسخ بدهیم؟

جواب: نداشتن ایستگاه مرور روزانه است .

شما در فواصل زمانی منظم در طی روزهای هفته باید مباحث را که قبلاً تست زده اید، تست های غلط و نزده خود را بعدا حل کرده و پاسخ بدهید.

 این کار عمق یادگیری شما را افزایش داده و تسلط شما را در مباحث مختلف افزایش میدهد.

هدف گذاری

برنامه ریزی در هر زمینی بدون هدف من ندارد! در واقع شما برنامه ریزی می کنید تا به هدفی برسید! آیا میشود برنامه ریزی کنید بدون آنکه برای هدفی مشخصی باشد؟

در زمینه درسی هم شما ابتدا برای هر درس هدف‌گذاری نمایید که برای هر دست می خواهید در آزمون چه درصدی کسب نمایید، حال که مشخص شد برای چه درصدی می‌خواهید برنامه ریزی کنید، ساعت و تعدادی تست های خودتان را برای هدف خود مشخص کرده و در برنامه هفتگی قرار دهید.

 به طور خلاصه بگویم کار را از پایان آغاز نمایید.

در این مقاله 5 ویژگی اصلی برنامه ریزی درسی را برای شما شرح دادم، تا بتوانید یک برنامه ریزی خوب و مفید را از یک برنامه درسی غیر استاندارد تشخیص بدهید، اما اگر هنوز شروع به مطالعه همراه با برنامه ریزی درسی نکرده‌اید بدانید که لذت شیرین مطالعه هدفمند درسی را با طعم تلخ بی برنامگی و پوسیده درسی معاوضه کرده‌اید.

هر کاری، هر فعالیتی اگر بر اساس برنامه ریزی باشد، شیرین و همراه آرامش است، اما اگر همراه با برنامه ریزی نباشد، استرس، خشم و آشفتگی همراه دارد.

 تفاوت دانش آموزان موفق و ناموفق دقیقاً در شفافیت عملکرد آنها ست.

برنامه ریزی ذهن و عملکرد شما را شفاف می کند.

تصاویر
  • پنج ویژگی برنامه ریزی درسی
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری