همانطور که میدانید مدیریت زمان از مهم ترین کارهایی است که هر داوطلب کنکور سراسری انجام دهد.
البته اینکار را باید در طول سال و در جلسه آزمون های آزمایشی تمرین کرده باشید تا بتوانید در جلسه کنکور سراسری به خوبی زمان خود را مدیریت کنید.
بافرض این مطلب که شما اینکار را در طول سال انجام داده اید، مروری خواهیم داشت بر تکنیک های مدیریت زمان در کنکور سراسری.
- با روش ضربدر و منها ابتدا سوالات هلو (آسان) را پاسخ دهید.
شما می توانید با این روش سؤال های سادهتر را پیدا کنید و در همان ابتدا به آنها پاسخ دهید. (سوالهای هلو)
و درا دامه جلوی سؤالهایی که بلد هستید، اما وقت گیر هستند، علامت ضربدر بزنید یا بنویسید م . (سوالهای معمولی)
جلوی سؤال هایی که آنها را بلد نیستید یا نخوانده اید علامت منفی بگذارید. (سوالات سخت)
- پاسخگویی هدفمند
توجه داشته باشید، کسب درصد متعادل در همه درس ها، عامل مؤثری در افزایش نمره تراز و رتبه است پس داوطلبان بهتر است برای هر درس برنامه ریزی کنند و با توجه به این موضوع که به چه درصدی از هر درس نیاز دارند، تعداد سوالاتی که باید جواب دهند را مشخص کنند. در این صورت می توانند زمان خود را بهتر مدیریت کنند. برای این امر باید در زمان شروع آزمون، زمان شروع هر درس را در ابتدای آن بنویسید تا توجه بیشتری به آن شود. در روز آزمون حتما یک ساعت یا زمان سنج (کرنومتر) برای مدیریت زمان همراه داشته باشید.
- هنگام برخورد با سوالات دشوار آشفته نشوید
بعضی از داوطلبان کنکور با پاسخ ندادن به چند تست ، دچار آشفتگی و استرس می شوند زیرا اگر سوالی برای شما سخت باشد، برای همه داوطلبان سخت است.
گاهی اوقات با زدن ۶۰ درصد از سوالات هم همان نتیجه ای را می شود کسب کرد که در سالیان گذشته با درصد های بسیار بالاتر کسب کرده اند.
لازم است بدانید برترین نفرات در کنکور که توانسته اند به 100 درصد تست ها پاسخ دهند، بسیار اندک هستند و تعداد آن ها زیاد نیست. پس نگران این نباشید که چرا درسی را 100 نمی توانید بزنید.
بلکه شما باید از تمام توانایی های علمی و خوانده های خود استفاده کنید. مهم نیست که نتوانید به همه ی تست ها پاسخ دهید. مهم این است که بتوانید به تست هایی که بلد هستید، پاسخ درست بدهید.
- تکنیک وقت اضافه یا استراتژِی بازگشت
پس از این که به سؤالهای ساده تر در نوبت اول پاسخ دادید و حدود پانزده دقیقه یا بیشتر را برای نوبت دوم ذخیره کردید، باید بدانید که در نوبت دوم کدام سؤال ها برایتان مهمتر است و بهتر است ابتدا به سراغ کدام سؤال ها بروید؟
در این جا شما فقط باید بدانید به سراغ کدام سؤال ها بروید و سؤالهایی که احتمال پاسخ دادنشان بیشتر (سواله های معمولی) است، انتخاب کنید و پاسخ دهید، اما در دفترچه هایی که شامل چند درس است، شما باید اولویت درس ها را هم برای خودتان انتخاب کنید و مشخص کنید که در وقت اضافی میخواهید ابتدا به کدام درس ها پاسخ دهید؟
همانطور که تعداد دفترچه های اختصاصی در کنکورامسال افزایش یافته و این امر می تواند مدیریت زمان کمی آسان تر کند. شما با روش های فوق میتوانید تا حد زیادی زمانتان را در جلسهی کنکور اصلی مدیریت کنید.
چند نکته برای مدیریت زمان در کنکور
- آرامش تان را سر جلسه کنکور حفظ کنید.
- سوالات سخت، زمان بر و سوالاتی که پاسخ آن ها را بلد نیستید، با علامت های متفاوت جدا کنید تا در زمان « وقت اضافه » بدانید باید به حل کدام سوال ها بپردازید.
- ابتدا تمام جواب ها را به دقت بخوانید و سپس جواب درست را علامت بزنید؛ شاید پاسخ صحیح، گزینه چهارم باشد
- هیچ گاه به دنبال پیدا کردن ارتباطی بین پاسخ های صحیح نباشید.
- تنها زمانی که اطمینان دارید پاسخی که اول داده اید اشتباه است، آن را تغییر دهید.