موفقیت در کنکور، خواستهای است که نه تنها ذهن همه کنکوریها بلکه خانوادههای آنها را نیز درگیر خود میکند. انگیزه کافی و عزم جزم، شما را ترغیب به یک شروع عالی میکند اما مشکل زمانی شروع میشود که برای رسیدن به خواسته خود شروع به مطالعه میکنید و موانع و محدودیتهای زیادی خود به خود جلو راه شما سبز میشوند.
دلیل اینکه بسیاری از دانش آموزان بویژه دانش آموزانی که پس از عدم موفقیت در کنکور مجدد تلاش میکنند و موفق می شوند این است که ابتدا از خودشان یاد میگیرند، بطوری که ابتدا اشکال کار خود را پیدا کرده و سپس راه چاره را می یابند.
پس پیشنهاد میکنم یک لیست واضح و بدون سانسور از هر چه ایراد در سالهای گذشته داشته اید، تهیه کنید. در تهیه این لیست باید فکر کنید که چه عواملی باعث شدند که نتوانید موفق بشوید. اگر این ایرادات را بدانید و بشناسید موفق به اصلاح خودتان خواهید شد.
استفاده از گوشی و فضای مجازی بود گوشی را کلا کنار گذاشته و در صورت نیاز از گوشی والدین خود استفاده کنید.
با توجه به یک برنامهی راهبردی درس بخوانید. اگر به برنامه میرسیدید برای خود پاداش تعیین کنید مثلا یک ساعت دیرتر بخوابید یا فیلم ببینید.
درس خواندن را برای خودتان تبدیل به عادت کنید تا بتوانید در طول سال پیوستگی خود را حفظ کنید.
روشهای مختلفی برای مطالعه و درک هر درس وجود دارد اما نکته مهم آن است که کشف کنید چه روش مطالعهای مناسب شما خواهد بود.
با تکنیک های تست زنی را بشناسید، در تکنیکهای تست زنی برای کنکور، مبحث مدیریت زمان بیشترین اهمیت را دارد و کنترل مدیریت زمان، تکنیکی است که با تسلط هرچه بیشتر شما بر سوالات کنکور اتفاق میافتد.
تسلط بر سوالات کنکور نیز بستگی به میزان مهارت و تسلط شما بر دروس پایه و پیشدانشگاهی دارد. این تسلط ابتدا با آموزش کامل این دروس و رفع مشکلات درسی آغاز میشود، با حل سوالات تشریحی مفاهیم تثبیت میشود و با حل سوالات تستی به مرحله تسلط و مهارت کامل میرسد.
شاید بپرسید آیا با انجام امور فوق می توانیم رتبه کنکور خوبی کسب کنیم؟ برای پاسخ به این سوال به سراغ عوامل موفقیت و میزان مطالعه رتبه 7 کنکور علوم تجربی 1401 عالیه میرزایی میرویم.
عالیه میرزائی دانش آموز مدرسه فرزانگان شهربابک، موفق به کسب رتبه هفت کنکور سراسری رشته علوم تجربی شد، این داوطلب برتر کنکور سراسری می گوید از سال دهم برای کنکور آماده شده و سال دوازدهم روزانه ۱۴ ساعت درس میخوانده است.
عالیه میرزایی اهل شهربابک استان کرمان در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: بهترین راه را برای ساختن آیندهام درس خواندن دیدم و مهمترین انگیزهام همین موضوع بود.
وی افزود: شروع درس خواندم برای کنکور از سال دهم بود؛ در سال دهم روزهایی که مدرسه داشتم ۶ ساعت و روزهای تعطیل ۱۰ ساعت درس میخواندم و سال یازدهم با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس تا ۱۲ ساعت و سال دوازدهم روزی ۱۴ ساعت درس میخواندم.
این داوطلب برترک کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ با توجه به اینکه دانش آموز مدرسه فرزانگان است در رابطه با تأثیر این مدرسه در میزان درس خواندن توضیح داد: حضور در مدرسه فرزانگان موجب قرارگیری در جو رقابتی میشود اما در آخر میزان درس خواندن و کسب رتبه بستگی به تلاش خود فرد دارد چه بسا بسیاری از کسانی که رتبه برتر هستند دانشآموز مدرسه فرزانگان یا نمونه دولتی نبودهاند.
میرزایی در خصوص شرکت در دورههای آموزشی گفت: فقط در دو کلاس آموزشی برای یکی از دروس و جمعبندی به علاوه چندین آزمون نزدیک به کنکور شرکت کردم.
همچمین مائده ملکی رتبه دو کنکور سراسری رشته علوم انسانی نیز گفت: رمز موفقیت من ابتدا توکل بر خدا سپس تلاش و کوشش خودم و کمک و یاری اساتید، خانواده و دوستانم بوده است.
وی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: واقعاً خوشحال هستم که این رتبه را کسب کردم و اول از خدا و بعد از افرادی که به من کمک کردند و در موفقیت من نقش داشتند، تشکر میکنم و هیجان بسیاری دارم چراکه نتیجهی تلاش خود را گرفتم.
وی ادامه داد: تا حدودی امید داشتم که رتبه خوبی را کسب کنم اما انتظار این رتبه را نداشتم، در هر حالت من تلاش خود را کرده بودم. وی افزود: در مدرسه فرزانگان یک تبریز تحصیل میکردم و سال اولی است که در کنکور سراسری شرکت میکنم و احتمالاً رشتهی روانشناسی دانشگاه تهران را انتخاب کنم.
ملکی در خصوص نحوه درس خواندن خود، خاطرنشان کرد: مقاطع دهم و یازدهم را به خوبی درس میخواندم؛ بنابراین در سال پایانی چندان به مشکل برنخوردم و دغدغهی کنکور را داشتم و جدیتر و پیوستهتر درس میخواندم همچنین سال آخر ۱۲ ساعت به درس خواندن اختصاص میدادم.
وی با اشاره به نقش موثر خانواده، یادآور شد: خانواده نقش مهمی در موفقیت من داشتند و استرس نمیدادند و همواره تاکید میکردند که رتبه ۱۰۰ هزار هم کسب کنم برای آنها قابل قبول است و زحمات بسیاری برای من کشیدند.
وی در توصیه به کنکوریها تاکید کرد: توصیه میکنم که پیوسته درس بخوانند و به خدا توکل داشته باشند و تلاش و کوشش خود را بکنند چراکه بسیار مهم است.